onsdag den 30. juli 2014

Kære Bogreol – Nye Tilføjelser i Juni/Juli




Det har været nogle indbringende måneder for dig, må jeg nok sige. Når bøgerne er stablet sådan op ovenpå hinanden, kan jeg næsten få helt dårligt samvittighed over hvor meget jeg har købt den seneste tid. Meget af det har dog været tilbud og Slå-til-inden-de-bliver-udsolgt bøger. Og så er der ikke noget at gøre, så må jeg jo slå til og købe.
Dine tilføjelser er:

Kate Morton: The House at Riverton – Efter at have læst en god anmeldelse af en af Kate Mortons bøger på Rikkes blog, så blev jeg nødt til at købe denne bog, da en medstuderende solgte ud af sine bøger til 10 kr. stk., og denne var iblandt. Jeg glæder mig til at blive præsenteret for hendes forfatterskab.

Gabriel García Márquez: Love in the Time of Cholera & One Hundred Years of Solitude – Jeg har længe gerne læse noget af Márquez, og de to største af hans værker må jo nok være disse. Jeg kunne ikke dy mig fra at købe dem, da jeg fandt disse smukke udgaver fra Penguin Modern Classics og jeg samtidig havde en rabatkode til Wordery.com.

Rainbow Rowell: Fangirl – Jeg var stor fan af Eleanor & Park, så da jeg kunne vælge en (billig) bog, som min kæreste ville give mig som tak for hjælpen med at rette eksamensopgave, så faldt valget på Fangirl. Jeg har allerede læst den, og var meget glad for den. (brev her)

Jenny Han: The Summer I Turned Pretty Complete Series – Jeg så denne fine, men dog utrolig tykke, bog hos Simone, så da Saxo.dk havde tilbud, og jeg kunne klikke den hjem til omkring 100 kr inkl. fragt, så blev jeg nødt til at slå til. Jeg har også allerede læst den, selv med de 800+ sider, så er det en hurtiglæst bog. (brev om 1. bog her)

Muriel Spark: A Far Cry From Kensington – Den ene VMC Designer Collection jeg har købt i denne omgang. Jeg er svært begejstret for denne smukke serie, og efter de seneste to måneder er jeg nu oppe på 6 bøger i alt. Dette var også en Slå-til-nu bog, da den stort set er udsolgt de fleste steder, så formåede jeg alligevel at støve et eksemplar op hos en forhandler igennem Play.com, hvilket var heldigt, for det var også deres sidste eksemplar. Derudover var den billigere end VMC Designer Collection bøgerne normalt er; tror jeg gav omkring 80-90 kr. KUP!

Daphne Du Maurier: Rebecca – Endnu en VMC Designer Collection bog. Jeg har længe haft øjne efter denne bog, lige siden før den blev udsolgt fra forlaget første gang. For ikke ret lang tid siden blev den gentrykt og det har kriblet i mine fingre for at købe den, men til en pris på ca. 150 kr fra Bookdepository.co.uk, så har jeg dog ventet på den blev billigere. Heldigt for mig fandt jeg den (også) på Wordery.com til ca. 120 kr., hvilket også var deres sidste eksemplar, men jeg tror dog de får et nyt lager hjem på et tidspunkt. Jeg glæder mig uendelig meget til at komme i gang med den, da der er så mange bogbloggere der taler godt om den.

Jesse Andrews: Me and Earl and the Dying Girl – Dette er endnu en bog fra Saxo.dk's udsalg, hvor jeg var nede og betale ca. 50 kr. inkl. fragt. Det har dog bagefter vist sig at den ikke var pengene værd. Jeg har læst den og jeg var ikke en fan, så det er nok en der snart bliver byttet igen. (brev kommer snarest)

Carl-Johan Vallgren: Skyggedrengen – En ny svensker-krimi, som jeg virkelig var positivt overrasket over. Jeg skal i hvert fald have læst de kommende bøger i serien. (brev kommer snarest)
Anmeldereksemplar fra Modtryk, modtaget igennem Bogrummet.dk

J.K. Rowling: Harry Potter og De Vises Sten – Den her bog kræver vist ingen præsentation, men du undrer dig nok over hvorfor jeg har købt den, når jeg nu allerede havde den stående på din hylde. For et stykke tid siden besluttede jeg mig for at jeg ville eje alle HP bøgerne i hardback, da jeg bedst kan lide hardback. Jeg havde i forvejen bog 2 og 3 i hardback, så jeg vil lige så stille få byttet mine paperbacks ud med (brugte) hardbacks, og jeg kunne jo så velsagtens starte med bog 1.


Det var en stor bunke synes jeg, men den bliver nok knap så stor de næste par måneder. Eller, hvem ved? Jeg skal jo lige en smut til London i midt august, så det kan jo være jeg kommer hjem med lidt ekstra til dig, ligesom jeg også har en bestilling i restordre jeg venter på, og en bog jeg har haft i planerne at købe i lang tid.
Jeg håber du kan holde til den ekstra vægt.

Kærlig hilsen

søndag den 27. juli 2014

Kære Jenny Han (The Summer I Turned Pretty)

Ved første øjekast tænkte jeg at din bog The Summer I Turned Pretty var en overfladisk YA-bog. Selve titlen indikerer at det er en af de typiske ”Pige har fået makeover, så nu kan fyrene lide hende”-kliché, og det er det også lidt. Og med lidt, mener jeg faktisk lidt. Hovedpersonen Isabel, kaldet Belly, har nemlig smidt brillerne til fordel for linser, og den næste sommer bliver hun målet for fyres interesse, men Belly har kun øje for én fyr, nemlig Conrad. Conrad og Belly har holdt sommerferie sammen så længe Belly kan huske, for Belly's mor er venner med Conrad's mor, og lige så snart skolen er forbi, tager begge hold familier mod stranden, og strandhuset. Dette gælder Belly og hendes mor og bror, og Conrad og sin mor og bror.
Denne sommertradition er noget Belly altid ser frem tid, især for at kunne komme nær sin store forelskelse, men hun har dog altid følt sig udenfor blandt de tre drenge. Denne sommer ændrer alting sig dog, og hvor Belly førhen skulle kræve opmærksomhed fra fra Conrad, oplever hun nu at hun automatisk får opmærksomhed. Også fra en anden kant end forventet, nemlig fra Conrads bror Jeremiah.

Først og fremmest har du skrevet en historie om kærlighed, men det jeg virkelig godt kunne lide var at det ikke kun var en kærlighedshistorie, men at andre seriøse emner også bliver taget op, såsom det at have kræft tæt inde på livet, hvilket overraskede mig. Det gjorde at jeg ikke følte det blev alt for meget sødsuppe hele tiden.
Selve opbygningen af din bog var jeg meget glad for. Du skiftede mellem at have kapitler omhandlende nutiden, og de forskellige somre gennem tiden, og dermed gjorde du det muligt for mig at få indblik i den dynamik der er imellem alle personerne, og hvordan det har udviklet sig. Jeg bliver dog nødt til at fortælle dig at jeg faktisk ikke er den store Belly-fan. Jeg synes hun til tider er irriterende og umoden (hvorfor stikker hun sin tunge ud hele tiden?) og mange gange er hun dybt egoistisk, og gør ting jeg slet ikke kan relatere mig til, men det kan måske skyldes at hun er 15 år, og opfører sig som en typisk teenager. Selvom Belly ikke var min kop te, så blev jeg alligevel fanget af din historie, og jeg vendte siderne rimelig hurtigt, for det er en hurtiglæst bog. Du vælger dog at slutte bogen meget brat og med ubesvarede spørgsmål, så jeg blev nødt til at læse videre i fortsættelsen med det samme, for at vide hvad der videre hændte Belly og brødrene.

Kærlig hilsen
Jenny Han: The Summer I Turned Pretty (Summer #1). Læst udgave: The Summer I Turned Pretty Complete Series. Penguin Books Ltd. 3/5

onsdag den 23. juli 2014

Kære bogfavorit – Bag Døren

Første gang jeg lagde mine øjne på dig, var samme dag jeg tog dig med hjem. Jeg var med min far nede i byen, og selvfølgelig skulle vi ind i Bog & Idé, det gjorde vi altid, og der, midt på et udsalgsbord, lå du. Jeg havde aldrig hørt om dig før, kendte slet ikke noget til din forfatter, men din forside var uendelig dragende. Det syntes jeg i hvert fald som 11-12 årig. Efter at have læst bagsideteksten var jeg helt solgt.

Din historie om en drengen Jack der finder en dør der fører 50 år tilbage i tiden, var lige noget for mig. Jack tager tilbage i tiden efter faren dræber moren og derefter selv begår selvmord, og dermed vokser Jack op i en anden tid end han kender. Måden du er blevet skrevet på, som om du er baseret på dagbogs- og noteoptegnelser, fik mig til at ønske, næsten tro på at du var en sand historie, selvom jeg jo inderst inde godt ved at tidsrejse er umuligt, men tænk hvis det var muligt!

I butikken knugede jeg dig til mig, og spurgte stille min far om jeg godt måtte få dig med hjem, og heldigvis (selvfølgelig) måtte jeg det.

Lige siden dengang har jeg læst dig rigtig, rigtig mange gange igennem min barn- og ungdom, men da du er rimelig ukendt for mange mennesker har jeg både fået min mor, min veninde og min kæreste til også at læse dig igennem tiden for at have nogen at diskutere dig med. Ved min sidste gennemlæsning af dig, for første gang som ”rigtig” voksen, kan jeg godt se nu at der jo er mange plothuller, som der jo ofte er når det omhandler tidsrejse, men jeg vælger at fokusere på dine positive sider, fordi du er en af mine favoritbøger igennem halvdelen af mit liv, og fordi du trofast har været på min bogreol i så mange år, hvilket jeg er uendeligt glad for.

Kærlig hilsen

Pete Hautman: Bag Døren (Org. titel: Mr. Was). Fremad.

søndag den 20. juli 2014

Kære Camilla Läckberg (Englemagersken)

I din efterfølger til Fyrmesteren, hvilket jeg skrev et brev om til dig her, så har du med Englemagersken skrevet en god og spændende krimi. Heldigvis. Jeg var desværre begyndt at føle dine bøger i din Fjällbacka serie blev dårligere og dårligere, men med den nyeste bog i serien har du virkelig oppet dig igen.
I Englemagersken fortæller du om en uopklaret forsvinding i 1974 af en hel familie undtaget den 1-årige pige Ebba. Flere år efter kommer Ebba tilbage med sin mand for at renovere huset, men så begynder der at ske ting der kan indikere at nogen ønsker at der skal ske det samme for Ebba som der skete for hendes familie. Som altid bliver politibetjenten Patrick sat på sagen, samtidig med at konen Erica er for nysgerrig til at kunne holde sig væk fra en god historie.

Som altid fletter du nutid og datid sammen med skiftende kapitler, og denne gang omhandler datiden bl.a. om Hitlers gode kammerat Göring. Du formår at præsentere en masse nye karakterer, som man til en start ikke kan se en relation imellem, men som alligevel er vigtige i din historie. Til forskel fra din forrige bog, så var plottet bedre gennemtænkt, og jeg var hele tiden i tvivl om hvad der virkelig var sket med familien i 1974, hvilket må siges at være en succes i dine (og mine) øjne.
Desværre synes jeg at du virkelig har fået beskrevet Erica og Patrick på en meget mere negativ måde. I dit forsøg på at illustrere at de er blevet ofre for hverdagens trummerum, har du fået dem til at tænke utrolig dårligt tanker om hinanden. Det giver jo, åbenlyst, et mindre godt billede af dine karakterer, og derigennem ødelægge sympatien for dem hos nye læsere.

Din krimi er ikke et litterært mesterværk, men plottet er godt gennemtænkt, og det er en god bog at bruge en eftermiddag på, hvis man har brug for at koble lidt af til en spændende historie. Jeg vil sige at det er en af de bedste bøger i din serie, hvis ikke den bedste.

Kærlig hilsen
Camilla Läckberg: Englemagersken (Fjällbacka #8). Org. titel: Änglamakerskan. People's Press 4/5

torsdag den 17. juli 2014

Kære John Green (Paper Towns)

I Paper Towns har Quentin og Margo Roth Spiegelman været naboer siden de var 2. På den der typiske Dawson Creek måde hvor de går ind igennem hinandens vinduer. Siden du næsten altid skriver Margo's fulde navn, hvilket er dybt frustrerende (tjener du penge pr. anslag?), gør det mig trodsig og jeg skriver dermed kun hendes initialer fra nu. 
Quentin har et længerevarende crush på MRS, som elsker mysterier, er spontan af natur og har oplevet de vildeste ting. Som teenagere er de ikke længere venner. Quentin er nørden, MRS er den populære, men Quentin fastholder stadig sit crush. En dag tager MRS Quentin med på en hævngerrig tur midt om natten, hvor de tilbringer mere tid sammen end de har gjort siden de har været børn. Dagen efter er MRS forsvundet og dermed er pigen der elsker mysterier selv blevet til ét. MRS efterlader spor til Quentin, så han kan finde hende igen, men under eftersøgningen finder han ud af ting om hende som ingen andre kendte til, selv ikke MRS' veninde der hjælper Quentin og hans venner med at finde MRS igen.

Din anden bog rører mig ikke lige så dybt som Looking for Alaska og The Fault in our Stars gjorde. Jeg sidder ikke på kanten af stolen (i mit tilfælde: jeg ligger ikke på kanten af sengen) for at finde ud af hvad der egentlig er sket med MRS, og det er ærgerligt, for du ER virkelig god til at skrive, og især god til at skrive dialog, som kan få mig til at grine højlydt. Som altid er din bog spækket med gode og især sjove citater som f.eks.

Ben, getting you a date to prom is so hard that the American government believes the problem cannot be solved with diplomacy, but will instead require force

I denne bog hjælper det dog ikke på at jeg ikke følte nær så meget for dine karakterer som jeg tidligere har gjort, hvilket er en skam, for plottet havde rigtig meget potentiale. 


Kærlig hilsen
John Green: Paper Towns. Bloomsbury Publishing 3/5

mandag den 14. juli 2014

Kære Yann Martel (Life of Pi)

I Life of Pi fortæller Pi om sit liv, som din titel så fint indikerer. Det er dog oplevelsen med Richard Parker der for alvor ændrede Pi's liv for evigt. Du har inddelt din bog i 3 dele. I første del fortæller du om Pi's opvækst i Indien, og hvordan en opvækst er for en dreng hvis familie ejer en Zoo. Det betyder at vi bliver fortalt en masse om dyr og bl.a. hvordan dyr håndterer at være holdt ”fanget”. Det er også i denne del du fortæller om Pi's introduktion til forskellige religioner, og hvordan Pi bliver udøver af hele tre religioner. Det er denne første del af din bog der virkelig er min favorit, hvilket jo på sin hvis er ærgerligt, når det er anden del hvor selve bogens overordnede plot forekommer. I anden del fortæller du nemlig om hvordan Pi bliver strandet på en redningsbåd sammen med Richard Parker. Richard Parker er en tiger, så det er en lidt beklemt situation Pi står i. Den sidste del omhandler dermed efter Pi kommer tilbage til civilisationen, og bliver interviewet omkring sine oplevelser på båden.

Du har opbygget hele bogen til at Pi fortæller sin historie til en forfatter. Det betyder at der i første del forekommer små kapitler fra fortællerens synspunkt, som giver indblik i Pi's liv lige nu. Det syntes jeg var et fantastisk virkemiddel, som desværre ikke fortsatte i resten af bogen. Du starter også ud med en introduktion fra forfatteren, hvilket jeg til en start virkelig troede var en introduktion fra dig, Yann, men mod slutningen af denne introduktion går der et lys op for mig at det er forfatteren i bogen der har skrevet dette. Men det indgyder jo så spørgsmålet; Er det dig, Yann, der er den samme person som forfatterkarakteren i bogen?

Jeg startede ud med at læse denne bog i den tro at jeg ville knuselske historien. Filmen har jeg allerede set, og blev dybt forelsket i den, så derfor følte jeg lidt at bogen var knap så god som filmen. Jeg ved godt at man aldrig må sige at filmatiseringen er bedre end bogen, men i dette tilfælde syntes jeg at historien om hvordan man overlever på en redningsbåd med en stor tiger fungerer bedre visuelt, da det dermed ikke er nødvendigt at fortælle læseren direkte hvad man foretager sig, men i stedet kan vise det og lade seeren selv regne det ud. På trods af dette er Life of Pi en god fortælling, og det satte da også mine tanker i gang om hvad man er villig til at tro på.

Kærlig hilsen
Yann Martel: Life of Pi. Walker/Canongate. 4/5

fredag den 11. juli 2014

Kære Sara Shepard (Pretty Little Liars - Løgne)

Din ungdomsserie Pretty Little Liars - Løgne starter ud med at præsentere os for 5 veninder, Aria, Emily, Hanna og Spencers venskaber bliver holdt sammen af de hemmeligheder de har delt med den dominerende og manipulerende veninde Alison.
Alison kender alle pigernes svage punkter og trykker med vilje på dem for at fremvise den magt hun har over dem. Efter en sleepover forsvinder Alison ud af det blå, og de 4 resterende veninder glider fra hinanden. 3 år senere begynder de alle at modtage beskeder fra en der kalder sig A, og pigerne begynder at frygte at en anden person kender deres dybeste hemmeligheder, som de ellers kun havde delt med Alison, eller er det Alison der er kommet tilbage og begyndt at manipulere med pigerne igen?


De fleste kender historien i forvejen pga. den populære serie baseret på dine bøger. Jeg har selv set hele serien og er stor fan, så derfor besluttede jeg mig for at give dine bøger en chance. Du skriver meget letlæselig, hvilket ligeledes gør den hurtig læst, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Enkelte detaljer er anderledes i dine bøger i forhold til serien, som fx en anden hårfarve, eller søskende der ikke eksisterer i tv-serien.
Jeg blev meget fanget af den første bog i serien, og da den slutter med en cliffhanger får jeg virkelig lyst til at læse den næste bog i serien, hvilket jo må siges at være en succes i dine øjne. Din serie er skabt til hvis man vil underholdes uden man nødvendigvis behøves at engagere sig voldsomt meget.

Kærlig hilsen

Sara Shepard: Pretty Little Liars - Løgne. Org. titel: Pretty Little Liars. Politikens Forlag 3/5

tirsdag den 8. juli 2014

Kære Joe Hill (Horn)

I din bog Horn vågner Ignasius op med tømmermænd og horn i panden hvilket jo ikke er normalt.. altså det med hornene. At vågne op med tømmermænd kender de fleste jo til. Ig er dermed blevet ramt af et svært tilfælde af djævelskab. Folk omkring Ig reagerer dog ikke på dem som Ig selv reagerede på dem. De tager det helt afslappet som om det er meget normalt at en fyr har to horn stikkende ud fra panden, intet usædvanligt i det. Mærkeligt nok begynder folk omkring ham dog at betro ham om deres inderste, forbudte tanker, ligesom Ig også får indsigt i deres liv når han berører dem. Hornene giver ligeledes Ig en form for magt der kan skubbe folk til at gøre de ting de hemmeligt ønsker at gøre. Der er ingen bedre måde at bruge sin nye ”gave” end at finde den morder der myrdede Ig's kæreste et år tilbage, et mord de fleste tror Ig har begået men er sluppet af med pga. manglende beviser.

Du har skrevet en, til tider, grov bog. Jeg føler virkelig med Ig i forhold til det han skal lægge øre til fra sin egen familie. Plottet er super spændende og interessant, og det fungerer rigtig godt at der i løbet af bogen bliver sprunget i tid og fortæller, hvilket både betyder at vi får indblik i hvordan Ig og kæresten mødte hinanden, og hvad morderen tænkte undervejs. Der var dog passager hvor mine tanker vandrede, fordi de ikke var lige så fængende som resten af din bog er. Du binder historien sammen til sidst i en pæn sløjfe, hvilket jeg synes er virkelig godt gjort, og fik mig til at synes din historien lige blev dét bedre.

Jeg elsker også hvordan du laver en hyldest til din far, Stephen King, ved at nævne Derry. Nice touch.


Kærlig Hilsen
Joe Hill: Horn. Org. titel: Horns. People's Press. 4/5

lørdag den 5. juli 2014

Kære Rainbow Rowell (Fangirl)

Jeg har lige læst din bog Fangirl - en rigtig god YA bog om Cath. Du præsenterer os for Cath på hendes første dag på College. Den første dag på College betyder ligeledes at Cath skal vænne sig til at være mere væk fra sin tvillingesøster Wren, som netop ønsker sig at skabe sin egen identitet end "bare" at være tvillingen. Det er svært for Cath for hun ønsker stabilitet i sit liv (hun har bl.a. haft den samme kæreste i 3 år, selvom hun egentlig ikke savner ham så meget nu hvor de er fra hinanden) og Cath frygter at skulle stå ansigt til ansigt med nye mennesker og situationer. I stedet forsvinder Cath ind i sin egen lille (store) fanfic-verden, for Cath er en stor forfatter af fanfic-serien Carry On, Simon, baseret på den store successerie om Simon Snow. 
Selvom Cath er meget præget af sin sociale angst, overkommer hun det lige så stille, især ved hjælp af sin nye bofælle, som presser hende til at prøve nye ting. Og selvfølgelig kaster du også en fin lille kærlighedshistorie med i bunken.

Du har virkelig formået at skrive en yndig historie som jeg slugte råt. Selvom titlen refererer til fanfiction, så handler det ikke kun om det, snarere tværtimod. Du har skrevet en historie om hvordan det er at blive kastet ud i noget man ikke er særlig tryg ved, hvordan det er at komme fra et skilsmissehjem, og hvordan det føles at skrive fiktion.
Selvom du har baseret hele Cath's fanfic omkring en fiktiv fantasy-serie der minder om Harry Potter, så eksisterer Harry Potter i Cath's verden! Det er en spøjs blanding af fiktiv og nonfiktiv popkultur du har beskrevet i din fine bog, og jeg skulle virkelig lige vænne mig til at du namedropper Kanye og Big Bang, samtidig med at jeg skulle lære et helt nyt fænomen at kende, som Simon Snow jo er for os læsere. Du får dog smidt en masse uddrag ind i din bog fra Simon Snow bøgerne og Snow fanfic, hvilket jeg dog synes er fyld og distancerer mig fra selve Cath's historie. Mit overordnede indtryk af din bog er dog at jeg blev dybt forelsket i historien, og vil helt sikkert anbefale den til andre.

Kærlig hilsen

Rainbow Rowell: Fangirl. Pan Macmillan. 4/5

tirsdag den 1. juli 2014

Kære Sommer

Nu er juni måned forbi, hvilket for mig betyder det er slut med skole for denne gang, og der er mindre arbejdsdage for mig.
Derfor kan jeg rigtig nyde alt det fantastiske du bringer med dig de næste par måneder.

Med din fremkomst betyder det at:



































Jeg kan nyde de smukkeste blomster i et fantastisk lys, som varer i længere tid (lyset altså, ikke blomsterne)

Drikke hjemmelavet iskaffe, baseret på den opskrift Emily Salomon har delt. Jeg kan ikke udholde varme drikke på varme dage.

jeg kan fremvise lakerede negle på de lange tæer, mens jeg går i badesandaler offentligt, hvilket modefolk nu siger er helt ok 
(min kæreste er dog stærkt uenig i den påstand - mænd og mode, tsk tsk)


Jeg kan gå i mine yndlingssolbriller (aka. de billigste hjertesolbriller fra Ebay) som altid vil være et hit i mine øjne, høhø.

Kærlig hilsen