torsdag den 8. januar 2015

Kære Maria Gerhardt (Der bor Hollywoodstjerner på vejen)

I din selvbiografiske debutroman Der bor Hollywoodstjerner på vejen fortæller du fra du får din brystkræftdiagnose i 2013 og frem til at du bliver rask. Du fortæller om hvordan din kæreste presser dig til at tage til læge for at få tjekket knuden i dit bryst, da I lige har erklæret hinanden jeres kærlighed og påbegyndt jeres forhold, og hun gerne vil have dig i live i lang tid, især da I har et barn at tænke på. Du fortæller om hvordan du bliver kastet ind i et forløb med operation, kemoterapi og stråling, for at kæmpe imod kræften, og hvordan det tærer på både dig selv, dit forhold og menneskerne omkring dig.

Selvom det er en bog der omhandler kræft, så er det i lige så høj grad en kærlighedshistorie. Du har skrevet en kærlighedserklæring til kvinden i dit liv, den kvinde du har været forelsket i siden teenageårene, men som du først fik 15 år efter. Det er en kærlighedsfortælling uden filter, og fortæller også om hvordan jeres forhold bliver presset som følge af kræften.

Jeg blev meget rørt af at læse din bog, om hvordan du oplever medgang og modgang, med oprejst pande. Du skriver på en enkelt, meget minimalistisk måde, uden at det nogensinde bliver simpelt, hvilket gik lige i hjertet på mig. Jeg elsker også skiftet i din bog mellem fortid og nutid, hvordan vi sideløbende følger udviklingen af kræftbehandlingen samtidig med at vi følger udviklingen af din og din kærestes forhold, fra I var rebelske teenagere, til modne voksne der har opbygget en familie.
Det er en kort bog, men stadig en bog der slår hårdt.





Kærlig hilsen
Maria Gerhardt: Der bor Hollywoodstjerner på vejen. People's Press 4/5

Ingen kommentarer :

Send en kommentar